Thursday, February 22, 2018

Svi okusi Electroluxa


Klasični Cheesecake vs. Sirova torta od čokolade i lješnjaka. Koji je vaš favorit? RECEPT: Maja: (sirova torta od lješnjaka) Priprema: 1. Sameljite lješnjake. 2. U sjeckalicu stavite i izblendajte datulje, sol, vaniliju, kokosovo ulje. Zatim dodajte samljevene lješnjake i kakao. Kratko još izblendajte i utisnite u kalup obložen Electrolux papirom za pečenje. 3. Za kremu: rastopite kakao maslac na pari. 4. U blender stavite sve sastojke osim kakao maslaca i kakaa te 1 šalicu vode. Izblendajte, zatim dodajte kakao maslac i kakao. Blendajte dok ne dobijete potpuno glatku kremu. Po potrebi dodajte ostatak vode. 5. Prelijte preko baze i stavite hladiti da se stisne barem 8 sati u hladnjaku ili 3 do 4 sata u zamrzivaču. Mile: (cheesecake) Priprema: 1. Dno okruglog kalupa za tortu obložite Electrolux papirom za pečenje. 2. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. 3. 250 g keksa sameljite ili nadrobite. Šećer i maslac stavite u lončić i otopite na laganoj vatri, dodajte prethodno usitnjene kekse i sve dobro izmiješajte. 4. Stavite smjesu u kalup i utisnite da bude jednako raspoređeno. Nemojte utisnuti prejako! 5. Stavite peći točno 4 minute na 250 stupnjeva. 6. Dok se keks podloga peče pripremite žutu kremu. 7. Izmiksajte 500 g svježeg sira, sok od 2 limuna, 5 žlica običnog šećera, 4 jaja (da bi se sir bolje razradio dodajte jedno po jedno jaje) i na kraju dodajte grčki jogurt. 8. Pečene kekse izvadite van nakon 4 minute, a pećnicu smanjite na 170 stupnjeva. Žutu kremu prelijte preko keksa i stavite peći 20-25 minuta na 170 stupnjeva. Lagano protresite kalup lijevo-desno da se krema ravnomjerno rasporedi. 9. Dok se smjesa peče, pripremite bijelu kremu. 10. Izmiksajte 2 kisela vrhnja ili mileram s pola mahune vanilije i 2 žlice šećera ili 2 vanilin šećera. 11. Kad se žuta krema ispeče preko nje izlijte bijelu kremu i ostavite još 5 minuta u ugašenoj pećnici. Torta se mora dobro ohladiti na sobnoj temperaturi, a nakon toga ju stavite u hladnjak 4-5 sati prije konzumiranja (najbolje preko noći).

No comments: